DoporučujemeZaložit web nebo e-shop
 

KLUB MARIE

Zhodnocení činnosti 2020

 

 


Zhodnocení činnosti Klubu MARIE z. s. v roce 2020.

 

Činnost spolku v roce 2020.
Rok 2020 byl v přípravě programu pro spolek velmi složitý, protože pandemie Covid-19
ovlivnila celoroční činnost klubu a zasáhla i do života mnohých žen.
Ženy jsou skupina ohrožená jak svou nemocí, tak i věkem. V květnu nám zemřela místopředsedkyně spolku Anička G., vzácná osobnost a až neskutečně hodný člověk, který nám bude velmi chybět.

Výbor společně s delegátkami se sešel celkem třikrát. Připravené programy pro časté vyhlašování a změny nouzového stavu kvůli pandemii Covid-19 byly rušeny případně odloženy na jiné termíny.

Přes všechny obtíže se nám však podařilo sejít osmkrát za celý rok.
V Klubu seniorů, Husova 404, Třinec jsme se mohly sejít na schůzkách pouze 5x.  V létě na „vaječině“ a na mimořádné schůzi netradičně při posezení  svátku Aniček na Ranči v Bystřici. Důležité informace byly posílány e-maily, poštou a SMS zprávami.
Chyběla nám společná setkání na schůzkách, setkání s českými onkologickými i polskými Amazonkami.

Tradiční květinkový den byl přesunut z května na září. Dvacátý čtvrtý ročník celostátní sbírky „Český den proti rakovině“ byl zaměřen na nádory ledvin a močového měchýře. Do organizace a prodeje květinek se zapojilo 35 žen Klubu MARIE z. s., sedm škol a třinečtí Skauti. Bylo prodáno 5067 květinek. Na konto Ligy proti rakovině bylo odesláno 148 880,- Kč.
Přednášky Nádorové prevence rakoviny prsu v projektu „Nejde jen o prsa“ se neuskutečnily pro distanční výuku na školách.
Účast na přednáškách, seminářích a konferencích se rušila.
Odborné přednášky však byly zajištěny on-line a ženy měly možnost se přihlásit ke sledování. 23 žen klubu pracuje s počítačem.

Zúčastnily jsme se:
3. 2. – Sympozium k světovému dni proti rakovině LPR  - Praha
8. 6. - Výroční schůze LPR Praha
19. 6. -SR Aliance žen s rakovinou prsu Praha, o. p. s.
přednášky on-line:
26.10. - Rakovina prsu a genetická zátěž – Prof. MUDr. Michal Zikán PhD

26.11.  - Síla vztahů a jejich možný vliv na naše zdra - PhDr. Ing. Martin Pospíchal

 7. 12. – Síla imunity – MUDr. Bronislava Chlebovcová

V červnu jsme zrušily rekondiční pobyt v Turčianských Teplicích pro zákaz cestování na Slovensko, na podzim náhradní termín rekondičního  pobytu v  Luhačovicích. Byla zrušena účast na netradičním setkání Moravskoslezských onkologických klubů a účast na podzimním mezinárodním setkání polských onkologických klubů v Czenstochowé.

Začátkem roku jsme navštívily pouze 3 filmová představení v kině Kosmos.
Na arteterapii v Klubu Seniorů pod vedením Mgr. Šárky Panákové jsme se sešly pouze
třikrát.  

Spolupráce s onkologickými kluby v ČR byla omezena.

( Aliancí žen s rakovinou prsu o. p. s., LPR, Naděje - Frýdek-Místek,  Onko Naděje - Karviná,  Inna - Havířov,  Onko Amazonky - Ostrava, Onko - NIKÉ Krnov, ZO ONKO ISIS, o. s., Opava, OS PROFIT12  Bohumín,  Amazonky - Cieszyn, NsP Nemocnice Třinec.

Výbor nezapomněl na jubilea a narozeniny členek.  Pro ženy byly zakoupeny respirátory a roušky.

V roce 2020 se navýšil počet o 2 nové ženy klubu.
1 žena zemřela, jedna ukončila členství.
K 31. 12. 2020 měl klub 40 členek.
Věříme, že se situace zklidní a budeme se opět pravidelně scházet, protože pravidelná společná setkání ženám chybí. Činnost klubu umožňuje ženám najít cestu do plnohodnotného, osobního, společenského i pracovního života.


Činnost klubu byla zajištěna členskými příspěvky, sponzorskými dary a neinvestiční dotací města Třinec.  Děkujeme všem, kteří nás v roce 2020 podpořili v naší činnosti.              

  ma